Dørspion

Et helt ungt par snuppede i sidste uge sådan en tyv, som nu havde været på spil i deres eget boligkvarter i faktisk flere måneder. De to unge mennesker havde jo sat tv overvågning op, som filmede derud i deres opgang. For der havde jo længe været stor mistanke omkring at selve tyven boede inde i deres opgang. Og der var jo en ganske underlig herre oppe på fjerde sal, som næsten lige selv var rykket ind og ganske kort efter det, så var alle tyverier startet. Det smarte tv overvågning, som disse to nu havde sat diskret op, kunne jo ikke ses udefra. De havde jo sat systemet op helt inde i deres lejlighed. Det var jo et ganske lille tv overvågning som de havde skaffet fra det store udland. De havde selv placeret det, så det filmede lige ud af deres dørspion. Meningen med projektet var jo, at disse to gerne ville kunne se hele denne mærkelig herre, inde på tv overvågningen via deres dørspion. De ville så også kunne fornemme, omkring han kom bærende med noget, det måske kunne være noget han havde stjålet. I et sådan tilfælde ville de jo straks kontakte politiet.

Og der gik mange dages tid hvor optagelserne, via deres dørspion, jo slet ikke viste denne herre. De to søde mennesker syntes også at det nu var lidt mærkeligt, fordi han skulle vel da også ud og ind af hele hans lejlighed. Tyverierne fortsatte jo dog, selvom at der jo ikke var bare et eneste spor af den mand, inde på deres tv overvågning. Efter 3 ugers tid ser de så langt om længe denne herre inde på deres overvågning via dørspionen. Og han trækker to ganske store kufferter med sig op ad trappe. De ser også ganske tunge ud. Klokken den er jo lidt over to om natten dengang manden bliver filmet i opgangen, med deres tv overvågning. Men det undrer jo de to, hvorfor at han kommer slæbende med de to kufferter så sent. Men det kunne jo også bare være, at han har været lidt på ferie og først er kommet hjem igen nu. Lige ude foran deres hoveddør så fanger tv overvågningen i deres dørspion, at hans ene kuffert går helt op. Det vælter ud med både guldsmykker og dyre telefoner. Parret bliver helt chokeret dengang de så ser hvad tv overvågningen har fanget. De beslutter sig så for, at gå lige over til alle disse mennesker, som har været udsat for tyveri, for lige at høre dem hvad de mangler.

Fælles for alle de mange ofre er, at de så lige mangler både smykker af guld og deres mobiler. Parret informerer dem om, at de jo har filmet deres egen opgang via deres dørspion, samt at det som de selv har kunne se på deres tv overvågning, muligvis kan fange den ansvarlige. De melder det jo med det samme til politiet og fortæller dem omkring deres eget smarte tv overvågning. Politiet vil også komme lige med det samme, for at undersøge hele sagen noget nærmere. Da myndighederne ankommer så får selve parret jo først fortalt, at det som de selv har lavet er ulovligt. For det er ikke tilladt, sådan at lave noget rigtig tv overvågning uden tilladelse, eller helt uden sådan at gøre opmærksom på det. Samtidig så er selve politiet så også imponeret over, at dette par har taget sagen i deres egen hånd og fanget sådan en tyv bare ved hjælp af en dørspion. Myndighederne går så op til manden oppe på fjerde sal. De finder så samtlige af tyvekoster, som er blevet meldt i løbet af det sidste stykke tid. Denn herre tilstår hurtigt sådan at han nu selv har udført disser røverier. Og han bliver også tage med sig på politistationen lige med det samme. Og selvom at parret fik sådan en bøde for deres trick de havde med deres dørspion, så er de jo alligevel glade for, at de lige kunne hjælpe.